Eend vliegt de ruimte in en samen met eend bekijken we de zon, de maan, de aarde en de andere planeten. Het werd een heel boeiend avontuur. We leerden ook waarom we de planten, het water en het zonlicht nodig hebben om te kunnen leven op planeet ' Aarde'. In de knutselhoek maakten we een kijkdoos van de ruimte, tekenden we ' De ruimte' op een zwart papier en maakten we een rijmwerkje. We maakten de letterhoek ook woordkaarten voor onze ruimte in de klas.
Pompom wilde ook naar de ruimte. Hij ontdekte dat de ruimte heel ver weg is en dat je met een raket heel dichtbij de ruimte kan geraken. We speelden met tegenstellingen in een leuk taalspel.
Wie kan de tegenstelling vinden ?
Na ons dagje verlof ontmoette Pompom een ruimtewezen. Het was een ruimtewezen die er heel raar uit zag. Met een leuk zoekspel leerden we allerlei ruimtewezens kennen. Ze zagen er allemaal verschillend uit. Tijdens deze activiteit werd er heel veel geteld. De ogen, oren, armen,… werden geteld en de kleuters benoemden de eigenschappen van hun ruimtewezentje. Op deze manier konden de andere kleuters op zoek gaan naar hun tweelingruimtewezen. We maakten ook ruimtewezens met playmaïs
en er werd in de ruimtehoek gespeeld met allerlei miniatuurmateriaal van de ruimte. In de boekenhoek werd een gesnuisterd in boeken over de ruimte.
Juf Jessica had het vrijdag over raketten. Onze kleuters maakten met juf Jessica een raket voor in de kijkdoos en bekeken een digitaal filmpje : Big gaat naar de maan.
Volgende week gaan we het nog hebben over ' Hoe krijg je een raket in de ruimte?', we gaan het ook nog hebben over ' Astronauten' en proberen Bliep weer de ruimte in te krijgen.
Misschien maken we zelf een ruimtereis naar de ruimte?
We oefenen met meester Bart ons dierenorkest met de echte xylofonen en het klokkenspel.
We bekijken de ruimte met zijn planeten, sterren, aarde, de zon en de maan.
We maken onze kijkdoos.
Op zoek naar hetzelfde ruimtewezen.
Het ruimtewezen, Bliep in onze klas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten